Estetică dentară
Reprezinta un cumul de interventii stomatologice ce au ca rezultat imbunatatirea semnificativa a fizionomiei dentare si implicit a fizionomiei faciale.
- Albire dentară cu lampă Beyond (tehnologie U.S.A.)
- Detartraj plus periaj profesional pentru ambele arcarde
- Fațetare directă (compozit fotopolimerizabil)
- Fațetare ceramică
Profilaxie dentară
Profilaxia dentară este cea mai simpla și ieftină metodă de tratament. Profilaxia constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea aparitiei cariei dentare și a bolii parodontale.
Protetică dentară
Lucrarile protetice, extrem de diverse (coroane, punti, proteze partiale, proteze totale) rezolvă o gama la fel de variata de probleme dentare, legate in general de distructia sau de pierderea unuia sau a mai multor dinti de pe arcada dentară.
- Proteze provizorii
- Lucrări metalo-ceramice
- Lucrări ceramice pe suport zirconium
- Proteză scheletată cu sisteme diferite de ancorare (capse, culise, telescoape)
- Proteză parțială
- Proteză totală
Odontoterapie
Odontoterapia restauratorie este acea ramură a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul cariilor dentare.
Caria dentara este o afecțiune dentară comună caracterizata prin distrucția dintelui de la smalt spre pulpa dintelui.
În lipsa tratamentului, caria dentara poate determina pe de o parte distrugerea dintelui iar pe de alta parte poate determina infecții în alte părți ale organismului (boala de focar).
Manevrele terapeutice se efectueaza sub anestezie locala iar materialele de obturatie sunt adaptate fiecarei situații în parte.
Chirurgie orală
Tratamentul chirurgical al diferitelor afecțiuni bucale cum ar fi:
- granuloamele
- chisturile
- papiloame
- epulis
- dinți incluși
- resturi radiculare
Mică chirurgie stomatologică
- tratamentul chirurgical necesar pregătirii proprotetice a câmpului protetic
- tratamentul endentațiilor prin implante și suprastructuri protetice pe implante (implantologic)
Endodonție
Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupã cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor datorate pulpei, ţesutul moale situat în interiorul dintelui, cunoscut în limbajul curent sub denumirea de “nervul dintelui”.
Tratamentul endodontic (“tratamentul de canal”) este necesar atunci când pulpa dintelui se inflamează ireversibil sau se necrozează (moare). Netratată , infecţia cantonată iniţial în interiorul dintelui se extinde , în timp, spre osul maxilar şi tesuturile moi din jurul dintelui. Aceste procese patologice cauzează durere persistentă, datorată pulpei inflamate sau iritării ţesuturilor vii din jurul rădăcinii, distrugerea osului, inflamarea şi deformarea ţesuturilor din vecinatate. Numai tratamentul endodontic, prin curăţarea şi dezinfectarea canalelor radiculare, poate elimina pe termen lung infecţia.
Ortodonție
Folosirea aparaturii mobile sau fixe la copii,adolescenti cat si in cazul adultilor rezolva problemele de pozitionare a dintilor pe arcada astfel incat la sfarsitul tratamentului ortodontic dintii se vor afla in pozitia lor corecta pe arcada,restabilind astfel armonia zambetului precum si un raport optim intre arcadele dentare.
Parodontologie – tratarea afecțiunilor gingivale
Boala gingivală este o problema dentară frecventă care poate duce la pierderea dintelui. Gingivita (inflamatia gingiilor) si parodontopatia (boala parodontala) sunt cele mai intalnite tipuri de boli ale gingiei la adulti. Datorita complicatiilor severe ce pot aparea, tratamentul acestor afectiuni in etape cat mai precoce este de o foarte mare importanta.
Implantologie orală
Implanturile dentare pot fi, în anumite situatii clinice cea mai bună soluție pentru înlocuirea dinților lipsă.
Un implant dentar are o durata de la 10-15 ani pana la o viata intreaga in functie de starea generala de sanatate a pacientului si a modului de ingrijire a acestuia.